Ådalsbanan

Inte bara industrin behöver Ådalsbanan

Industrierna i Bollsta och Väja är oroliga att Ådalsbanan ska stängas under tjällossningen. Banan är i uselt skick och Trafikverket lägger ingen möda i trafikplanen fram till 2025.

Att låta Ådalsbanan förfalla och ersätta miljövänliga timmertransporter på räls med smutsig lastbilstransport anser vi inte vara en hållbar godstrafik för framtiden.

 

Argumenten för godstrafik är glasklara och vi anser att även spårbunden kollektivtrafik måste bli verklighet för oss i inlandet. Alla former av regionalt samarbete ökar och idag tar folk tåget från länets alla kommuner, alla utom Sollefteå. Längs kusten glider moderna tåg fram och kraven har börjat höras om även dubbla spår. I Sollefteå finns det tre olika järnvägar men ingenstans kan man kliva på tåget.

Det ställs stora krav på en järnväg som ska transportera jättetunga godståg men vad krävs för att få igång persontrafiken? Vi som tar klimathotet på allvar har förstått att spårbunden kollektivtrafik är det enda rätta. Vi vill ta tåget till Kramfors och vidare ut i världen.

 

VÄNSTERPARTIET SOLLEFTEÅ

Kopiera länk