Landstinget

Karin Rågsjö och Lars Gunnar Hultin pratade vård

karin-ragsjo-19-september-2016

Den 19 september anordnade Vänsterpartiet ett öppet möte

Kampen om vården går vidare 

84 personer var på plats för att lyssna på talarna, Karin Rågsjö, som sitter i riksdagen och Lars Gunnar Hultin, som är Vänsterpartiets gruppledare i landstinget.

Karin öppnade kort och pratade om problemen med privatiseringar och ”staffetteriet” inom sjukvården. Hon påpekade att Måns Roséns utredning som ofta citeras i debatten inte kan motivera en nedläggning av akuten på Sollefteå sjukhus. Hon gav som exempel att operationer som t ex hjärttransplantation och avancerade canceroperationer ska göras på avdelningar där man gör detta ofta.

Karin var imponerad över den kraft och vilja som finns hos befolkningen i Ådalen som kämpar så för sitt sjukhus.

Lars Gunnar Hultin pratade om att det finns en dold dagordning där Sundsvall, Umeå och Sunderbyn ska vara de sjukhus som ska finnas i Norrland. Han påpekade också att SD varit det parti som från början sagt att man vill lägga ner Sollefteå akutsjukhus, men att de styrande majoriteten brutit sina löften och nu lika aningslöst som SD, försöker göra samma sak trots att en nedläggning av Sollefteå akutsjukhus inte kommer gagna hela länet.

Många intressanta frågor från åhörarna avhandlades. Frågan om storregion verkade som en dålig lösning genom att slå ihop flera landsting med underskott, tyckte en åhörare. Svaret blev att vissa vårdsatsningar som specialistvård kräver en större ekonomi än den som ryms inom dagens landsting. Det viktigaste påpekade Karin Rågsjö är att rösta in bra politiker.

Kopiera länk