artikel

Det tål att upprepas – Öppna den akuta ortopedin igen

Skidsäsongen närmar sig och på gator och promenadstråk kan det förekomma halka. Visst kan man förebygga mycket men det skulle behövas en akut ortopedimottagning i Sollefteå.

Vi återger därför Kommunens krav här: Öppna den akuta ortopedin igen !

Vi återger även motargumenten från verksamhetschefen.

—————-

När enheten för planerad ortopedi infördes avvecklades samtidigt den akuta ortopedin på Sollefteå sjukhus. Sollefteå kommun ser med oro på konsekvenserna av avvecklingen.

– Det är positivt att antalet utförda ortopediska operationer ökar. Det visar det vi har sagt hela tiden att det på Sollefteå sjukhus finns en enorm kompetens och vilja som bättre borde tas tillvara, säger Åsa Sjödén (S), kommunalråd i Sollefteå i ett pressmeddelande.

Sjödén var så sent som 2016 landstingspolitiker och ledamot i landstingsfullmäktige. Men hon valde att kliva av när hon inte kunde ställa upp på neddragningarna på sjukhuset i Sollefteå.

– Vi är oroliga över att allt färre får komma till första besök inom ortopedin inom rimlig tid. Vi har en hög andel äldre i Ådalen och länet. Att äldre transporteras runt i länet och får vänta på vård orimligt länge är inte bra, tycker Åsa Sjödén.

Johan Nilsson, verksamhetschef för ortopedin i länet, tycker inte att akut ortopedi i Sollefteå är någon bra idé.

– Inte om du frågar mig, det kan vi inte ha. Med dygnet runt-beredskap krävs mycket resurser, resurser som vi inte har idag. De akuta patienterna får något längre resväg, det är det pris vi fått betala, säger Johan Nilsson.

Läs hela artikeln på allehanda.se

Kopiera länk