Första maj

Bilder från första maj 2017

Första maj 2017 går till historien som det längsta första maj-tåget på 2000-talet i Sollefteås historia.

Talare var bl a John Åberg (S) och Lars Rocksén, Ångermanlands läkarförbund. Sandra Sjölander från kommunal höll ett föredömligt kort och koncist tal.

För Vänsterpartiet talade Lars-Gunnar Hultin och Sofia Gustavsson.

Lars-Gunnar framhöll sveket och ointresset från de styrande i landstinget, men också om riskerna med Sveriges närmande till NATO. Här i Sollefteå är vi alltid glada att ha Lars Gunnar här på första maj och han fick rungande applåder efter detta uttalande (någorlunda återgivet)

När vi ska bygga ut och ha en riktigt stor flygplats i länet då bygger vi i Prästmon. För där finns det plats att bygga och där har vi nära tillgång till tåg. Det ligger dessutom mitt i länet. När det blir för dyrt att renovera alla gamla sjukhus, då bygger vi ett  nytt i Prästmon för då ligger det mitt i länet.

Sofia pratade om sjukhusfrågan och hälsa utifrån genus och klass Sofia. Hon uttalade partiföreningens stöd till ockupationen och passade på att dra en parallell också till en annan ockupation på 80-talet då sömmerskor ockuperade företaget Eiser.

Men det var kanske inte bara att få lyssna på tal som lockade denna friska vårdag, utan möjligheten att manifestera för sjukhuset och BB.

BB-kören med Rickard Herrey bjöd på ett fantastiskt ös i form av allsång. Örjan Schwieler fick en grannlaga uppgift att underhålla en publik som hållit i gång i över tre timmar men en hel del stannade kvar för att lyssna på hans soulsånger med ämnet solidaritet som genomgående budskap.

Någonstans i mitten av tåget innan avmarsch.

 

Palestina-flaggan fanns med i demonstrationen.

Liksom Västsaharas flagga

Många hade med sig egna plakat

Sofia Gustafsson talar.

Skönt att vila sig efter att ha ropat slagord hela vägen genom stan.

 

 

Kopiera länk