Landstinget

Verksamhetschef ger svar på tal angående påståenden om Sollefteå BB

Med anledning av de olika påståenden som florerat om kvaliteten och resurserna på den numera nedlagda kvinnokliniken med tillhörande BB i Sollefteå återger vi delar av en insändare av tidigare verksamhetschef.

Tidigare verksamhetschef ger svar på tal: ”Ljug inte om vår goda vård i Sollefteå, Challis”

Övergreppet fortsätter. Återigen har läkare och barnmorskor vid den nedlagda förlossningen i Sollefteå blivit idiotförklarade av Kenneth Challis, pensionerad förlossningsläkare och vänsterpartist.

Skall man bara acceptera de lögner som skrivs, med vetskapen att om säger man en lögn tusen gånger blir den till slut en sanning – eller skall vi protestera trots övermakten?

Okej, jag säger det en gång till: Nedläggningen av akutsjukhuset och förlossningen i Sollefteå handlar om makt över sjukvården och den centralisering som man blint tror på.

Beträffande förlossningen beror det inte på ekonomi, för dålig kompetens eller svårigheter att rekrytera läkare/barnmorskor. Besparingen är försumbar, men man förlorar all den kompetens som fanns när bemanningen var fullständig.

I motsats till vad Challis säger (stafettläkare i 30 år) fanns inte stafettläkare här före år 2015, utan endast några fasta vikarier som återkom regelbundet. Den fasta läkarbemanningen bestod av fyra erfarna specialister samt en underläkare.

( __ )


Sollefteå sjukhus var under ett antal år särskilt bra och inte representativt i landet i förhållande till sin storlek. Både små och stora sjukhus kan ha problem tidvis, kompetensen beror på den grupp som arbetar vid sjukhuset, inte på sjukhusets storlek. Dessutom sköter varje läkare/barnmorskor lika många förlossningar per person på ett litet som på ett stort ställe.

 

 

Tomas Björk

Källa: allehanda.se publicerad 27 oktober 2017

Läs hela insändaren här

Kopiera länk